Lady & Landstryker’n

Vi har denne uken vært med i radioprogrammet For Swingende som sendes på flere norske radiostasjoner. Vi fikk blant annet terningkast 5 på den nye plata vår !!!

Her er hele omtalen som For Swingende la ut 17. januar 2007:

«Ukens Platenyhet:
Lady & Landstryker’n – Godt og blandet

Lady & Landstryker’n er en dansebandduo fra Solør i Hedmark som består av Rune Gjelseth og Irene Lie Gjelseth. Sammen er de nå ute med sin andre CD i rekken som består av ialt 15 gode og varierte danselåter. 

Plata «Godt og blandet» består kun av coverlåter, siden Lady & Landstryker’n ikke er noen låtskrivere selv som de skriver på platecoveret sitt, men til gjengjeld har de med mange litt utradisjonelle dansebandlåter som gjør plata ganske spennende og variert likevel til tross for mangelen på originalt låtmateriale. Av låtene på plata finner vi alt fra smektende popballader til mer tradisjonelle dansebandlåter igjen. «Linedancebølgen går», «Fru Johnsen», «Landevei», «La det swinge» og «En natt forbi» er noen av låttitlene vi finner på denne spennende og gode danseplata som virkelig imponerer meg til å være fra en duo, rent teknisk og musikalsk låter det fullt på høyden med et helt orkester.

Lady & Landstryker’n har spilt sammen i snart 7 år og de spiller på alt fra puber og restauranter til private og offentlige fester, dansegalla, brylluper og firmafester for å nevne noe.

Den nye plata er innspilt hos Fred Dalbakk i Studio 19 på Hamar, han spiller også gitar på noen av låtene i tillegg til at han også er med og spiller prest på den kjente Ole Ivars-slageren «Kjerringa mi kan itte spelle trekkspell». Koringen er det duoen selv som tar seg av.

Av låtene på plata har jeg valgt ut følgende tre til ukens presentasjon:

9 to 5 – Den gamle Dolly Parton-hit’en som her har fått ny versjon av Irene Lie Gjelseth som gjør en meget god tolkning av denne gamle countrysvisken.

Bella notte – En låt som er blitt Lady & Landstryker’n sin signaturmelodi, ganske så naturlig hvis du kjenner til tegnefilmen med samme navn. Denne spiller duoen alltid som siste dans når de er ute på spilling.

Evig ung – En gammel norsk slager fra den nordnorske gruppa Zoo som i sin tid hadde Ketil Stokkan som frontfigur. Her er det Rune Gjelseth som tolker denne gamle norsktopp-hit’en på en meget dyktig måte. Dette låter kjempebra og det svinger som tusan.

Dette er ei meget sterk plate og tatt i betraktning at det er en duo som står bak så blir det hele bare enda mer imponerende. Det er stor variasjon i låtvalget og variasjon blir det også av at begge to bidrar med vokal og på noen låter synges det også duett. Her må jeg plukke fram 5’eren på terningen og gratulere Rune og Irene med et meget bra produkt som de har all grunn til å være stolte av. Her finnes det noe for enhver smak skulle jeg tro, enten du vil ha noe som appellerer til dansefoten eller bare en koselig låt du kan lytte til hjemme i sofakroken. Vi ser med stor forventning fram til neste utspill fra Lady & Landstryker’n, og skulle det være noen som leser dette som sitter inne med låtmateriale som de gjerne skulle ha utgitt, så er Lady & Landstryker’n glade for å høre fra dere, ettersom de er på jakt etter nye og originale låter til sitt neste album. Er du låtskriver og sitter på nyskrevne låter som har både tekst og melodi ferdig, så ta gjerne kontakt med oss her i For Swingende så skal vi formidle kontakt videre til Lady & Landstryker’n.»