Lady & Landstryker’n

I programmet For Swingende som sendes på en rekke lokalradioer, får vår CD Decennium terningkast 5. Vi har også besøkt For Swingendes studio.

Dette er hva de skriver om albumet:

«Ukens platenyhet:
Lady & Landstrykern – Decennium

Solørduoen Lady & Landstrykern er i disse dager ute med sitt tredje album i rekken og som utgis i forbindelse med deres 10 års jubileum nå i 2010. Derfor har de også kalt plata si «Decennium» som betyr det samme som et tiår. 

Lady & Landstrykern kommer fra Kirkenær i Solør, består av ekteparet Rune Gjelseth og Irene Lie Gjelseth og de har stått bakom denne duoen siden 2000. Før den tid var Rune artist på egen hånd og kalte seg da enkelt og greit for Landstrykern, noe som gjorde at han etterhvert selvsagt lengtet etter en Lady som han fant i Irene, både musikalsk og privat. Sammen reiser de rundt i landet, på østlandet først og fremst, og spiller god og fengende dansemusikk for publikum. Når det gjelder musikken til Lady & Landstrykern, så er den ganske variert, her spenner det fra popballader og gamle norsktoppslagere til mer tradisjonell dansebandmusikk igjen. Dette er noe som også gjenspeiles på den nye plata, hvor vi finner låter fra artister som Wenche Myhre, Zoo, Lotta Engberg, ABBA og Gunnar Fjeldseth Band for å nevne noen. Tilsammen 15 varierte låter fra fått plass på den nye plata og her er det stor variasjon i både stil og tempo. Irene er hovedvokalist på brorparten av låtene, men Rune har også fått tildelt noen låter som han synger selv.

Plata er produsert av Jan Erik Olsen i hans eget lydstudio på Kongsvinger, og han får mange lovord for det han har fått til med denne plata, ikke minst fra bandmedlemmene selv som er meget fornøyd med den hjelpen de har fått av Jan Erik med innspilling og produksjon. Han har forøvrig også vært med og satt melodi til tittellåten på plata, «Decennium». Odd Arne Sørensen og Olav Lindkjølen har vært med som gjestemusikere på henholdsvis trekkspill og sologitar.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre låter til ukens presentasjon:

Decennium – Et litt mer popduftende låt enn resten av plata og her er det Irene og Rune selv som har skrevet teksten til ære for sitt 10 års jubileum nå i 2010, mens Jan Erik Olsen har skrevet melodien og arrangert låten. Dette er nok den låten som skiller seg klarest ut på plata, ettersom denne har et litt annet preg enn de andre låtene. Her synger forøvrig Irene og Rune duett.

Swingflirt – En låt som Lady & Landstrykern sine sambygdinger i Gunnar Fjeldseth Band gjorde på plate på 90 tallet. Låten er skrevet av Solørmannen Sigbørn Rundberget og Rune er hovedvokalist, mens Irene er med og krydrer låten med morsomme vokale innspill i bakgrunnen og litt spenstig koring.

Når jeg blir 66 – Dette har vel nærmest blitt Wenche Myhre sin signaturmelodi, men her får du høre den i en oppfrisket versjon med Irene Lie Gjelseth som har gjort en fremragende tolkning av denne store landeplagen fra 80 tallet. Låten er forøvrig signert Udo Jügens med norsk tekst av Ole Paus, opprinnelig en tysk melodi.

Jeg syns Lady & Landstrykern har laget ei meget frisk, fengende og velprodusert plate og den er nok enda noen hakk sterkere enn den forrige som jeg omtalte og presenterte her i For Swingende i 2007. Irene og Rune utfyller hverandre bra stemmemessig selv om Rune synger på få låter i forhold til hva Irene gjør. Her er det tydelig at damene har rangen, og det bør de vel også ha når man har en så flott og klar stemme som Irene, ei stemme som også kan være litt røff i kantene hvis det er behov for det. Og til å være en duo så syns jeg Irene og Rune har fått maksimalt ut av denne produksjonen, for dette låter ikke som duo men som et fullt band. På platefronten vil jeg nok plassere Lady & Landstrykern som en av landets beste dansebandduoer for dette låter knallbra. Klar og god lyd og et freskt og velklingende lydbilde som det er nedlagt mye arbeid med i studio. På terningen velger jeg å belønne plata med en solid 5-er, og vil du vite mer om Lady & Landstrykern og/eller bestille deres plater, så kan du besøke deres flotte hjemmeside som du finner på www.ladyland.no . Plata er også å få kjøpt på både bensinstasjoner og andre utsalgssteder på strekningen Kongsvinger-Elverum. Ei plate jeg kan anbefale på det varmeste og en super julegaveide til danseglade venner og familiemedlemmer.»